Är det rätt att använda handsprit för att inte drabbas av pandemi?

Det är svårt att veta vilka virus som cirkulerar i samhället. Coronavirusets struktur är helt unikt. Virustyper av den sorten är lättare att utrota. Handsprit är dock inte den bästa skyddsmetoden i detta fall.

smittstopp

Många drabbas av panik vid pandemi utbrott. Håll alltid en god handhygien. Att använda rätt typ av desinfektion kan vara avgörande vid en pandemi.

Är handsprit det bästa alternativet?

Det är lätt att tro att handsprit skyddar vid en pandemi. Svaret på den frågan kan vara enkelt. Höljet som omger viruset är oftast ingen match för tvål. Tvålen löser ju fett och därmed kan det räcka med att tvåla in händerna för att begränsa smitta denna väg.

De flesta ur vårdpersonalen rekommenderar ju handtvätt före handsprit. Det är möjligt att handspriten kan bryta ned vissa delar av coronaviruset. Då det inte är en garanterad metod så ska du inte välja det som förstaval.

Handsprit och handtvätt har ungefär samma verkan mot coronaviruset. Men det finns kritik mot handspriten och det är många som menar att du bör använda en annan typ av handdesinfektion och ytdesinfektion om du vill få riktigt god effekt.

Handdesinfektion utan alkohol ger ett bra resultat

Det är inte ovanligt att man inte får den effekt som man tänkt av handsprit. Man måste gnugga ordentligt. Annars får du inte den effekt du vill ha.

Du kan prova specialtvålar också. Så gör du för att välja rätt desinfektion för rätt virusskydd

Visste du att det inte alls är säkert att handsprit fungerar som desinfektion då du till exempel drabbas av en förkylning? Det är inte så enkelt att varje form av ytdesinfektion för händerna fungerar på likvärdigt sätt. Vid pandemier är det viktigare än någonsin att ha ett fullgott virusskydd.

Det är viktigt med bra rutiner för desinfektion

Du måste använda dig av desinfektion hela tiden. Om du tvättar händerna regelbundet så är mycket redan vunnit. Du får ett virusskydd som är konstant uppdaterat helt enkelt.

dax

Det kan förvåna hur många som tänker att de inte behöver handtvätt efter att ha kissat. Många tror att man inte behöver tvätta händerna. Glöm inte bort att du ändå rör vid ytor inne på toaletten.

Tvätta inte bara händerna om du vill ha ett bra virusskydd

Inledningsvis trodde många att coronaviruset var influensa. Italien förstod dock ganska snabbt att det var frågan om någonting mycket värre än en influensa.

Coronaviruset kräver dock att vi är extra noga med våra rutiner. En bra antibakteriell spray kan ju användas på andra ytor som till exempel på bord, handtag och stolar. Det betyder att du får ett flyttbart virusskydd.

Bakteriedödande produkter är viktiga i dessa tider

Kanske tänker du att det är bäst att köpa handsprit på apoteket för det vet du ju kommer att fungera. smitta Det är inte sant. Handsprit kan inte döda alla virus. Det är lätt att vaggas in i en falsk trygghet gällande virusskydd.

Bakterier och virus är inte allt. Handsprit kan torka ut din hy. Desinfektionssprit som bränner hål i huden är inte att rekommendera. Var särskilt uppmärksam på det om du använder produkten ofta.

Välj istället en mild men effektiv vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion som fungerar minst lika bra som antiseptisk tvål. Smittstopp och Forte handdesinfektion finns i handeln idag. Använd det till dina händer.

Kom ihåg att du kan äta frukter och grönsaker även om du har sprayat dem med kolloidalt silver, så fort preparatet har torkat. Det betyder att du kan äta det som du annars skulle behövt slänga.

Du kan använda sprayen vid desinfektion även när det inte är pandemitider. Du kan ta med sprayen överallt.
Vi har ett mycket bättre förhållningssätt till användandet av tvål. Du kan välja sprayer också.

När ska man använda handdesinfektion?

Många gör misstaget att vänta för länge med sin handdesinfektion. De som redan tvättar händerna noga oroar sig inte över bristen på handsprit.

Dessutom kan du se till att ha ett extra alkoholfritt handdesinfektionsmedel hemma som är mycket bättre än handsprit mot virus. Utöver en bra antiseptisk tvål som du använder regelbundet kan du använda en bakteriedödande spray som ger dig ett skydd mot pandemi såväl som andra typer av bakterier och virus.

Så desinficerar du både skonsamt och effektivt

När du använder alkohol som desinfiktionsmetod så torkar det ut händerna. Då kan du få sår på huden. Då gör det ännu ondare att applicera mer alkohol.

Sår är en enklare väg in i kroppen för coronavirus och andra sjukdomar. Sådant måste man tänka på innan man använder handsprit för att skydda sig vid en pandemi. Då kan Smittstopp, Forte och Pandemstop vara bättre alternativ. Det torkar inte ut huden.