Är du beredd på den stora pandemi?

Ryssland var inte vår fiende ändå. Tyvärr har vi redan fått se vad den nya pandemi kan åstadkomma. Hur kan du skydda dig och dina kära när du inte ens kan se vem som har smittats av coronavirus? Men du kan göra mycket redan nu.

Först av allt, förbättra ditt immunförsvar med 1 gram (eller 2) C-vitamin per dag. De flesta får bra resultat med Ester-C. Enklare och 10 ggr billigare är att köpa askorbinsyra eller kalciumaskorbat som pulver och lösa ett kryddmått (1 gram) i lite kaffe eller annan vätska.

Var noga med hygienen när en pandemi pågår

Om du har smutsiga händer kan du föra bakterier vidare. Ofta tänker vi inte på händerna. Om du får coronavirus på din hand och sedan pillar lite i ögat eller stoppar en godisbit i munnen kan det vara kört.

Coronavirusdödande

När vi har en pandemi måste vi tänka på vilken tvål som vi använder. Handsprit är inte att rekommendera mot coronaviruset. Handsprit är överspelat i situationer likt dessa!

Handsprit dödar inte influensavirus, förkylningsvirus eller vinterkräksjukevirus. Handsprit tvättar loss allt fett från händerna och dödar alla de bakterier som finns på huden och skyddar oss mot virus.
Då kan bakterierna slå till. De bakterier som handspriten inte kan ta bort finns kvar. Om du smittas av en vanlig sjukdom först för att sedan få corona, kan dina symtom bli mycket värre.

Handsprit orsakar ofta torra händer. Då ska du istället prova så kallad katjonisk handdesinfektion som Smittstopp eller Forte.

Bakteriedödande handtvätt fungerar också. Använd en antibakteriell tvål så ofta som du anser att det behövs. Ha en antiseptisk tvål i köket så att du inte glömmer att tvätta händerna när du ska hantera mat.

Vänd dig gärna till prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se för att köpa dina varor.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Sök inte kontakt med andra människor just nu

Den pågående pandemi gör att vi inte kan leva som vanligt just nu. Men det minskar smittorisken.

Om alla håller sig till reglerna kan vi besegra pandemiN fortare. Smittstopp varusortimentet info Det har vi sett i flera länder där man tog krafttag och till och med låste in städer från resten av landet för att hindra smitta att sprida sig.

Vi kan inte leva som vanligt under en pågående pandemi. Coronavirus är ett luftburet virus. Man måste inte ha influensa symtom för att bära på viruset och föra det vidare.

Lär dig hur du kan desinficera ytor på ett effektivt sätt

Du kan oftast köpa ytdesinfektion i affären. Det behöver inte vara mer avancerat än en bakteriedödande spray. Det kan hjälpa dig att klara dig genom en svår pandemi.

Se till att det som du beställer hem inte för någon smitta med sig. Tänk på att coronaviruset kan leva i 3 dagar på plast. Om någon har hostat eller nyst på en produkt som du får med dig hem från butiken är du alltså i fara.

Försök att inte handla varje dag!

Många förbereder sig för en pandemi på det sättet. Handlar du veckovis så kan du kanske träffa någon som har coronavirus och då blir du själv smittad. Då kan det vara bättre att handla mer sällan. Helst med engångshandskar mellan dig och kundvagnen.

Sydda dig så mycket som möjligt. Du kan exempelvis ta med dig den antibakteriella sprayen och använda den i bilen när du kör hem från affären. Det fungerar bättre än handsprit.