Det är enkelt att desinficera med ytdesinfektion

Människor är naturligtvis oroliga för pandemin just nu. Ingen har ju råkat ut för denna sjukdom tidigare. Sverige valde att hantera coronaviruset på ett helt eget sätt. Det är dock ingen ursäkt till att inte desinficera.

Nu är det viktigt att desinficera

Är du också en av dem som förlitar dig på handsprit för att desinficera dina händer? Det här kan verka som en otroligt effektiv handdesinfektion på grund av lukt och den starka känslan. Vi vet sedan tidigare att handsprit inte kan döda alla virus.

Då kanske det är bättre att använda en antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray istället. Du kommer inte undan handtvätten. Man brukar rekommendera att tvätta händerna noga och i minst 20 sekunder.

Med antibakteriell handtvål får du ett mycket gott virusskydd. Men kom ihåg att tvätta ofta. Gör till en vana att alltid tvätta händerna om du har varit utomhus. Det gäller oberoende av om du visar några symtom. Du måste alltid använda en bra tvål. Det ger en god desinfektion för dina händer.

Oftast glömmer man ytdesinfektion men det får man inte göra

Bakterier finns överallt. Dörrhandtag har oftast mycket bakterier på sig. Smittan kan även komma in via produkter från affären.

Du måste vara extra uppmärksam på det nu när vi har pandemiproblem. Du kan behandla varorna som du köpt hem med bakteriedödande kolloidalt silver. Sådant kan ha en god effekt på bakteriedödandet på lång sikt. Sprayen dödar virus som kan finnas på det som du har burit hem.

Ha rätt produkter redo året om för att skydda dig

I och med att det finns varningar för att det inte fungerar så bra med handsprit mot virus behöver du inte deppa när det är slut på handsprit på apoteket. Prova även att använda en antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion för att få ett gott skydd.

Du bör alltid ha bra antiseptiska tvålar hemma. Se till att du har dessa produkter hemma året om. Sprayen får bara användas på säkra produkter.

köpa

Vad är ytdesinfektion?

En bra ytdesinfektion är guld värd i ditt hem. Coronaviruset smittar väldigt lätt. Därför måste du tänka på vad du tar i.