Kan jag använda handdesinfektionsmedel mot coronavirus?

Många är rädda just nu. De flesta känner någon som tillhör en riskgrupp. Det är därför som många väljer att använda handdesinfektionsmedel.

Använd bra handdesinfektion

Något som är viktigt att poängtera vad gäller coronaviruset är att det här är en smitta som kan passera från en person till en annan trots att ingen visar sjukdomssymtom. Vissa smittade kan få andra symtom än de som vi känner till idag.

Man vill ju inte sprida smittan vidare. Nu måste vi vara noga med handdesinfektion. HANDDESINFEKTIONSMEDEL kan användas på ett sådant sätt så att smittan begränsas.

Har du koll på alla varianter av handdesinfektionsmedel?

Handspriten är oftast otillräcklig som desinfektionsmedel. Det är känt att handspriten inte dödar alla virus. Våra vanligaste virus överlever handspriten. Vattenbaserad handdesinfektion kan vara ett mycket bättre alternativ.

Ta en titt på om du har antiseptisk tvål i kök och badrum. Tvålen är viktig. En antibakteriell tvål bör finnas på alla platser där du kommer att tvätta händerna.

desinficera

Handsprit är inte nödvändigt. virusskydd Att det inte finns mer handsprit på apoteket är inget problem. Tvål fungerar bra mot handdesinfektionsmedel.

Vattenbaserad handdesinfektion är mild mot din hy.

Ett starkt medel är inte nödvändigtvis bra mot coronavirus

Coronavirus kanske överlever ändå. Om du använder handsprit så kan huden bli torr och spricka. Var särskilt uppmärksam på om du spritar ofta. Handskar kan vara mycket bättre än handsprit som virusskydd för händerna!

Bra ytdesinfektion är också viktigt

Glöm inte bort att använda dig av en bra antibakteriell spray för att få rena ytor. Virus finns oftast på dörrhandtag. Hitta på olika sätt att öppna dörrar på. Eller så bär du handskar för att undvika att få smittan på dig.

När du är hemma så kan du använda den bakteriedödande spray där. Det är ett sätt att virussäkra ditt hem på. Fyll på ditt lager av antibakteriell spray så att det inte tar slut.

Det kan till exempel vara bra att ha bakteriedödande spray för ytdesinfektion i köket på diskbänken. Då får du ett säkrare hem.