Se till att du har antibakteriell tvål hemma för effektivt virusskydd

I dessa tider är det extra viktigt att tvätta händerna med antibakteriell tvål. Bakterier och virus dödas om du tvättar dig med handtvål. Idag vet vi inte hur vi bäst skyddar oss mot virus som Corona och då är det extra viktigt att skydda sig på detta sätt. Skydda dig med antibakteriell tvål för att effektivt se till att du inte smittas.

Hur ska du veta vilken antibakteriell tvål du bör använda hemma?

Sjukhusen tillhandahåller all personal och sina besökare antiseptisk tvål och handsprit. Men i ditt hem använder du ju en annan typ av handtvål. Smittstopp Handtvål och andra liknande är tvålar som är effektiva och som rekommenderas.

handsprit

Använd inte bara handsprit, mot virus så är det inte tillräckligt och du behöver även tillägga annat skydd så som handtvål. Att det inte går att köpa handsprit från apoteket för att de sålt slut betyder inte att det här är bättre än vanlig bakteriedödande tvål. Välj rätt desinfektion för att få ett bra virusskydd

Många tror fortfarande att handsprit är det bästa valet om man vill ha en bra desinfektion. Du ska inte tro att all ytdesinfektion fungerar på samma sätt. Vid en pandemi som den coronaviruset har orsakat är det viktigare än någonsin att vara medveten om vad som fungerar som virusskydd.

Desinfektion bör du använda dig av regelbundet

Många inleder rutiner för desinfektion alldeles försent. De som brukar tvätta händerna regelbundet har redan vanan inne. Då tar du död på virus och bakterier, det är helt enkelt ett bra virusskydd.

bakteriedödande

När du tvättar händerna så håller du bakterier och virus borta. Vissa verkar tro att man bara behöver tvätta sig om man nuddat vid något. För att begrensa smittspridning till andra rum bör du ändå tvätta händerna.

Desinficera mer än dina händer för ett fullgott virusskydd

Coronaviruset likställdes inledningsvis med influensa. Om man tittar på Italien så ser man ju hur allvarligt det var.

Det är alltid viktigt med god hygien men det är extra viktigt vid svåra pandemier. En antibakteriell spray kan du använda på många ytor. Ett portabelt virusskydd helt enkelt.

Använd bakteriedödande produkter

Du kanske tror att det är bäst att köpa handsprit. basala hygienrutiner Men det här är inte helt sant. Du kanske inte får full effekt av att använda handsprit. Kanske överskattar du då hur bra virusskydd som du egentligen har.

Bra skydd handlar om mer än bara bakterier och virus. Du vill ju inte använda ett handdesinfektionsmedel med alkohol som är så starkt att det skadar din hud. Det kan vi inte rekommendera. Det gäller särskilt om du ska gnugga in det flera gånger dagligen.

Vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion kan vara minst lika bra som andra preparat. Smittstopp och Forte handdesinfektion kan du köpa på nätet. Den kan du använda för dina händer.

Kolloidalt silver är ätbart när det har torkat helt. Då förkortar, eller helt eliminerar, tiden i karantän för vissa produkter.

Spray för desinfektion kan användas när som helst på året. Man vet aldrig när man behöver den.
När man vill döda alla bakterier och virus så fungerar handsprit endast som komplement då det inte är så effektivt ensamt.

I långa loppet så skadar handspriten dina händer och därför bör du undvika att använda det för mycket. Vill man inte riskera att få hudproblem på händerna så ska man undvika att överanvända handsprit med dess uttorkande effekt. Använd istället en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion.

Se till att få din normala handtvål att bli så effektiv som möjligt då även den kan göra ett bra jobb. Gnugga dina händer med riklig mängd tvål och i minst 30 sekunder så har du gjort ett bra jobb. Inte heller virus som är otroligt smittsamma som Corona biter imot denna typ av åtgärd.

Antiseptisk tvål, räcker det med den eller?

Det räcker inte med god handhygien för att klara sig från influensa och pandemi. Olika variabler påverkar huruvida du blir smittad eller inte. Är du symtomfri betyder det inte att du är fri från smitta och måste därför se till att skydda andra.

Vad du bland annat behöver lägga till utöver god handhygien är rengöring av ytor omkring dig. Med en bra ytdesinfektion så förhindrar du att bli smittad även fast du tvättat händerna ordentligt.

På vilket sätt ska du rengöra och desinficera ytorna i ditt hem?

Bland annat så kan rengöringsmedel och trasor vara ett ok sätt. En spray som du använder för att spruta antibakteriellt medel över ytor är annars ett bra alternativ. På så sätt slipper man använda energin att med båda händerna göra rent varje yta eftersom du slipper gnugga med medel.

En bakteriedödande spray kan vara ett bättre alternativ då du kommer åt nästan allt. Matvaror som kan vara kontaminerade kan du då spraya på. Sprayen är lätt att ta med till bl.a. arbetsplatsen vilket är viktigt om ni är fler på mindre yta.

Det ätbara kolloidala silvret kan du använda över t.ex. frukt och grönsaker för att döda eventuella virus. Prova IONplus som är ett av de populärare märkena.

Se till att du har bra handdesinfektionsmedel överallt och alltid

Under influensatider så är handsprit en vanlig produkt folk har med sig då man anser att det är lätt att bära. Faktum är att det är minst lika enkelt att ta med alkoholfria handdesinfektionsmedel som gör större nytta. Med en bra antibakteriell tvål hemma, på jobbet och i din väska får du ett effektivt virusskydd vart du än befinner dig!