Vad kan du göra åt illaluktande svett i sportutrustning och kläder?

Att kläder börjar lukta med tiden är inte konstigt. Hur du använder kläderna avgör hur de luktar. Så enkelt löser du problemet med illaluktande svett

Illaluktande

När du vill använda en luktborttagare så ska du tänka på att den bör vara lätt att använda. Du vill ju inte använda någonting som går sönder. Att ta bort svettlukt i all ära, men den får ju inte börja fräta på inredningen.

Nu kan du bli av med illaluktande svett

Du kommer att häpna när du förstår hur enkelt det är att ta bort illaluktande svett. doftborttagare
Man kan ju tvätta i maskinen förstås. Vet du att du tvättar rätt? Ibland så kan felaktig hantering av kläderna i tvätten leda till att de snabbt börjar lukta illa igen.

Det finns också luktborttagare textil som är särskilt anpassade till kläder och saker som är gjorda av material som du kanske inte vill slänga i tvättmaskinen. Du har en mängd luftförbättrare att välja bland.

Luktborttagare för textil måste vara skonsamma. Den ska också gå att använda till många andra områden. Du kan ta med den överallt.

Hur ofta behandla?

Det är olika. Det kan vara svårt att komma åt problemet med illaluktande svett om det var ett tag sedan du rengjorde plagget senast. Med luktborttagare textil är det sällan några bekymmer.

Du kan punktbehandla om det är små områden. Ibland kan en spray per vecka behövas. Gör en vana av det.

Tänk dig för

Det är viktigt att inte sprida lukter omkring sig. Men på gymmet så tycker du att det är helt okej att lukta mindre fräscht. Det är inte trevligt.

Även om det är normalt att det luktar lite svett från folk på gymmet så behöver det inte bli så skarpt att det blir pinsamt. Det är väl få som gillar illaluktande svett? Det gäller oberoende av redskap.

Rena kläderna då och då. Det kommer du tjäna på. Det är mycket trevligare med rena kläder.

Var köper man produkter som tar bort dålig lukt?

Hos allt-fraktfritt.se. Det finns även en produkt som stoppar dålig lukt från avloppsbrunnar.